Ingredient Spotlight: Sneeuwalg

Ingredient Spotlight: Sneeuwalg

Algen zijn ware supersterren in huidverzorging en daarom maken we ook graag gebruik van vele verschillende soorten; van groene tot rode, micro tot macro als eencellig tot meercellig. Er is er echter één die meer opvalt dan anderen; de Sneeuwalg.
Deze bijzonder uitziende alg, bijgenaamd "watermeloensneeuw", groeit op ijskappen en bergtoppen. Interessant is dat sneeuwalgen groen zijn in de warme maanden, maar zodra de temperaturen dalen, worden ze roze - via een rood carotenoïde pigment - als een verdedigingsmechanisme tegen de harde UV-stralen.

Om in deze barre omstandigheden te kunnen overleven, hebben de sneeuwalgen een soort "sleeping beauty"-tactiek ontwikkeld, die vergelijkbaar is met een winterslaap, waarbij het organisme langzamer gaat groeien en de calorie-inname vermindert.

Dit uitzonderlijke beschermingsmechanisme maakt zeer doeltreffende actieve bestanddelen vrij die een bewezen stimulerende en regenererende werking op de huidcellen hebben.
Waarom is het goed?
In klinische tests heeft sneeuwalg een aantal opmerkelijke anti-verouderingseffecten op de huid. Het doet twee dingen: het stimuleert het "Klotho-gen" en de activiteit van het AMPK-eiwit.

Anti-Aging Gen
Het Klotho-gen is een ouderdomsonderdrukker. Wanneer het verstoord is, leidt het tot vroegtijdige verouderingssyndromen. Wanneer het wordt gestimuleerd, verlengt het de levensduur. 
Wanneer verouderde huidcellen worden blootgesteld aan sneeuwalgen, blijkt het Klotho-gen te worden verhoogd tot een niveau dat zelfs hoger ligt dan het niveau dat in jonge cellen wordt gevonden. Het heeft een effect in de cellen waardoor de cellulaire energiestofwisseling maximaal efficiënt werkt. Dit maakt celontgifting en celherstel mogelijk. 
Met andere woorden, sneeuwalg activeert letterlijk een anti-aging gen.

AMPK-Eiwit
Sneeuwalgen verhogen de cellulaire energie van het AMPK enzyme (wetenschappelijke naam: Adenosine monophosphate-Activated Protein Kinase) met maar liefst 105%. AMPK maakt schoon schip door alle ontstekingsveroorzakende rommel en afval in de cellen te verwijderen en beschermt de cel tegen stress en oxidatie. Het enzym verdwijnt langzaam naarmate we ouder worden, maar Sneeuwalgen voorkomt deze afname!

Stimuleert Collageen
Sneeuwalgenextract stimuleert ook de collageenproductie en het vermindert de afbraak ervan, waardoor de structuur van de huid verbetert, de hydratatie van de huid toeneemt en rimpels gladgestreken worden.

Waar zit het in?
Sneeuwalg is te vinden in ons Cell Recovery Serum

 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4608225/

https://www.researchgate.net/publication/263621956_The_youth_protein_klotho_new_target_for_anti-ageing

https://www.researchgate.net/figure/AMPK-activation-is-decreased-with-aging-in-human-skin-Discarded-skin-was-obtained-from_fig3_272082717

Laat bericht achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.