Mineralen; Waarom hebben we ze nodig?

Mineralen; Waarom hebben we ze nodig?

Een gezonde huid begint bij mineralen

Voor een goede werking van de huid is het van cruciaal belang dat deze niet alleen gehydrateerd blijft, maar ook een optimaal niveau aan mineralen behoudt.

Mineralen zijn de fundamentele bouwstenen van de huid. Hoe belangrijk vitaminen, aminozuren en eiwitten ook zijn, ze kunnen niet goed worden verwerkt en opgenomen zonder de juiste mineralenbalans.

In de hele natuur is dit het geval; vitamine-C-rijke sinaasappels of antioxidantrijke bessen zijn het resultaat van een evenwichtige mineraalrijke bodem, niet omdat de boer de bodem heeft gevoed met vitaminen. 

De basis is dus mineralen. Bij de huid is dit niet anders.

Katalysator voor biologische reacties

Ook een gezonde huid begint met het gebruik van mineralen, die als katalysator fungeren voor vele biologische reacties en noodzakelijk zijn voor de opname van essentiÎle voedingsstoffen. 

Er zijn veel wetenschappelijke en medische studies over de invloed van essentiÎle mineralen op de conditie van de huid. De 7 verschillende mineralen in ons mineralenserum hebben allen bewezen positieve dermatologische effecten.

De werking van mineralen op de huid

1. Celcommunicatie

Dit is de belangrijkste functie van mineralen in de huid. Mineralen vertellen de huidcel hoe hij er moet uitzien en hoe hij moet handelen. Net zoals een normale gezonde huidcel de natuurlijke functies van de huid zelf zou stimuleren. 

Bovendien faciliteren mineralen de werking van andere vitale voedingsstoffen zoals vitaminen, enzymen en aminozuren.

2. Stimulatie

Mineralen stimuleren de stofwisselingsprocessen van de huid en daarmee de biosynthese van eiwitten zoals collageen, elastine, hyaluronzuur en keratine .

3. Hydratatie

Mineralen herstellen en onderhouden de hydratatie van de huid en helpen vochtverlies (TEWL) te voorkomen. 

Het lichaam kan niet één mineraal aanmaken. Het is afhankelijk van externe bronnen.

4. Ontgifting

Mineralen helpen gifstoffen en metabolisch afval uit de huidcellen te onttrekken en beschadigde eiwitten te recyclen tot aminozuren die opnieuw kunnen worden gebruikt om de nodige eiwitten zoals collageen, elastine enz. te produceren.

5. Elektrolyten

Mineralen zijn de elektrolyten van het lichaam - ze dragen de elektrische stroom door het lichaam. Ze zorgen voor de noodzakelijke lading of "ionisatie" van positieve of negatieve elektrische moleculen. Ionen houden de "menselijke batterij", inclusief de huid, geladen. 

6. Osmose

Mineralen zorgen voor voeding van de huid via osmose. Wanneer we een hoge concentratie mineralen op de huid aanbrengen, kunnen we de huideigen osmosepomp activeren.

Hierdoor onttrekken we bloed, zuurstof en voedingsstoffen van diep in de huid tot aan de buitenste lagen van de epidermis, waar deze het meest nodig is. 

7. Herstel van de pH

Mineralen zijn erg belangrijk om te voorkomen dat het bloed en de weefselvloeistoffen te zuur of te basisch worden. Ze helpen bij het transporteren van voedingsstoffen naar de cellen en ze onttrekken chemische stoffen uit de cellen.

8. Versterking

Mineralen versterken de matrix van de huid, ondersteunen de immuniteit, stimuleren en reguleren de metabole functie, vertragen veroudering en herstellen DNA-beschadigingen.

 

Hoe worden de mineralen opgenomen?

De mineralen in het serum worden door een gist met de naam Saccharomyces Cerevisiae omgezet in een biobeschikbaar glycopeptide met een laag moleculair gewicht.

 De gist wordt vervolgens verwijderd en de mineralen kunnen de huid binnendringen en zijn bruikbaar voor de huid!

 

 

 

Laat bericht achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.