5 redenen waarom jij moet exfoliëren

5 redenen waarom jij moet exfoliëren

Exfoliëren is het verwijderen van de dode huidcellen op het huidoppervlak. Exfoliëren kan mechanisch, door de huid te scrubben (Scrub Mask), of chemisch, door een exfoliant te gebruiken die speciale zuren bevatten die de dode huidcellen oplossen en verwijderen zonder te scrubben (AHA + Enzyme Exfoliant).

1

Het reinigt poriën

Als je je huid exfolieert, ontstop je effectief je poriën. Door die dode en droge huid weg te vegen, samen met al het andere oppervlaktevuil dat na het reinigen op je huid achterblijft, voorkom je dat het zich een weg baant naar je poriën en hardnekkige verstoppingen veroorzaakt. 


Dode huid sluit de poriën af, dus als de talgklieren olie produceren, zit die 'vast' onder de droge huid. Dit veroorzaakt puistjes omdat de olie nergens heen kan.


2

Het helpt producten dieper in de huid te trekken

Omdat de poriën zijn ontstopt en het huidoppervlak is gladgestreken en ontdaan van dode of droge huid, kunnen andere huidverzorgingsproducten dieper doordringen. 


Dode huid wordt eigenlijk een barrière tussen je huid en de serums. Door het te verwijderen laat je alles veel beter werken.


Exfoliëren helpt serums en crèmes dieper in de huid door te dringen. Daarom moet exfoliëren altijd deel uitmaken van je huidverzorgingsroutine, zodat je andere producten hun werk kunnen doen!

3

Stimuleert celvernieuwing en collageenaanmaak

Exfoliëren stimuleert de celvernieuwing zodat de huid er stralender uitzie. Dit betekent dat de huid verse, gezonde cellen aan de oppervlakte houdt en dode, droge of afstervende cellen verwijdert. 


Dit resulteert in die ultragladde huid waar we allemaal naar streven.


Bovendien helpt regelmatig exfoliëren de collageensynthese te stimuleren om de textuur en integriteit van de huid te verbeteren en de huid er vol, strak en jong uit te laten zien.


Op deze manier biedt het anti-aging voordelen, wat misschien de reden is waarom zoveel mensen zweren dat het fijne lijntjes en rimpels helpt verminderen! 


4

Verbetert de huidtoon

Mensen met donkere vlekken, ruwe textuur, hyperpigmentatie en acnelittekens weten hoe frustrerend de behandeling ervan kan zijn.


Exfolianten breken droge en dode huid af en maken de textuur gladder, waardoor de huid er na verloop van tijd uniformer uitziet. Laat bericht achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.