Biotechnologische Boost

De kunst is om de kracht van natuurlijke ingrediënten te behouden tijdens productie, of zelfs te boosten. Om de ingrediënten op de juiste plaats in de huid af te leveren en ervoor te zorgen dat de huid deze herkent.

When nature meets science

Naast het gebruik van onbewerkte ingrediënten, maken we gebruik van verschillende biotechnologische concepten en technieken om de biobeschikbaarheid te verhogen en de huid op moleculair niveau te ondersteunen en repareren.

Biotechnologische boost

Extremolyten - De overlevingsmoleculen van de natuur boosten de huid op cellulair niveau

Liposomen - Micro-capsulering om ingrediënten te beschermen en diep af te leveren

Fermentatie - Biobeschikbaarheid op moleculair niveau vergroten.

Stamcel extracten - De krachtigste delen van de plant benutten

Extremolyten

De survivalmoleculen van de natuur

Extremolyten zijn natuurlijke moleculen die worden gevormd in extremofiele micro-organismen, de kleinste en oudste levensvormen op aarde. Ze komen voor in extreme omgevingen zoals geisers, woestijnen, zoutmeren of poolijs en kunnen overleven onder deze omstandigheden.

Intensief onderzoek toont aan dat de beschermende eigenschappen van extremofielen, die zich al miljoenen jaren bewijzen, geweldige voordelen hebben voor de huid.

Hydro-Complex Ectoine

Ectoine® is een van de meest voorkomende extremolyten in de natuur. Het werd in de jaren 1980 ontdekt in Wadi El Natrun in Egypte, en wordt middels een duurzaam fermentatieproces geproduceerd.

Het werkt door water te binden in een zogenaamd "hydro-complex", waardoor de molecule zijn buitengewone eigenschappen krijgt. Het hydrocomplex beschermt niet alleen de cellen, maar ook waardevolle proteïnen en enzymen.

Stabiliseert het celmembraan

Ectoine® heeft cosmotrope eigenschappen. Dit zorgt voor een gunstige interactie tussen watermoleculen en stabiliseert intermoleculaire interacties in biomoleculen.

Vertaald naar de huid betekent dit dat het cellen, proteïnen en enzymen omringt met een waterlaag. Deze structuur wordt "Hydro -Complex" genoemd.

Het hydro-complex stabiliseert de celmembraanstructuur, wat waterverlies uit de cellen voorkomt en de algehele gezondheid van de huid bevordert.(Zie de afbeelding en video)

Bekijk de video

Producten met Ectoin Hydro-complex

Glycoin

Het overlevingsmolecuul van de Myrothamnus Flabellifolius

Tijdens het droge seizoen in de woestijn, dat jaren kan duren, verliest de Myrothamnus Flabellifolia plant al zijn cellulair water. Elke andere plant zou hierdoor sterven.

De plant beschikt echter over een uniek molecuul dat de celstructuren in leven houdt, zelfs bij een totale uitdroging. Wanneer het regenseizoen begint, bloeit de plant weer op.

Unieke celbescherming

Als het water in een normale plant verdwijnt, raken de oppervlakken van de celmembranen elkaar, wat resulteert in de vermenging van de membraancomponenten en de dood.

De aanwezigheid van het Glyceryl Glucoside molecuul tussen de celmembranen voorkomt dat de cellen contact maken, voorkomt uitdroging en beschermt de celstructuur (zie afbeelding).

Op een soortgelijke manier beschermt het molecuul huidcellen. Het revitaliseert, stimuleert en verbetert vertraagde of verminderde celfuncties om de kracht van de huid te herstellen.

Bekijk de video

Intelligente Micro-capsules

Liposoom Afgiftesysteem

In bijna alle producten maken we gebruik van liposoom afgiftesystemen. Van Retinol en Vitamine C, tot CoQ10 en Cafeïne.

De effectiviteit van huidverzorgingsproducten hangt niet alleen af van de actieve stoffen in dat product, maar ook van het vermogen van deze stoffen om diepere lagen van uw huid te kunnen bereiken. Daarom is het een uitdaging om actieve ingrediënten op de juiste manier in de huid te brengen.

Liposomen zijn nanodragers

Ze werden voor het eerst ontwikkeld voor medicinale doeleinden om het geneesmiddel in de cel af te leveren. Toegepast op de huid zorgen liposomen ervoor dat voedingsstoffen de juiste huidlagen bereiken en in de cellen worden opgenomen.

Ze zijn natuurlijk en biologisch afbreekbaar, waardoor ze veilig zijn voor de huid.

Time-release technologie

Effectief in elke huidlaag

Liposomen bevorderen de biobeschikbaarheid van ingrediënten in huidverzorging omdat ze een effectieve aflevermethode bieden. Liposomen zijn kleine, holle bolletjes gemaakt van fosfolipiden, vergelijkbaar met de celmembranen van levende cellen. Ze kunnen ingrediënten insluiten en beschermen, waardoor ze gemakkelijker door de huid kunnen dringen.

Stamcellen

Supercharge je huid

We maken gebruik van stamcellen van Lotusbloem, Argan, Saffraan, Appelpit, Blauwe bes, Druivenpit, Sojaboon en Acaibes.

Stamcellen zijn geen levende cellen en kunnen geen menselijke stamcellen regenereren. In plaats daarvan leveren ze een extreem hoge concentratie antioxidanten. Wanneer ze plaatselijk worden aangebracht, activeert het de zelfvernieuwing in de menselijke huid. Dit effect wordt nog versterkt door de interactie van hoge percentages polysacchariden, fytosterolen, aminozuren.

Tot 1000 keer effectiever

De cellen worden geëxtraheerd uit planten en vervolgens in een laboratorium gegroeid om hun moleculaire kracht letterlijk 1000 keer of meer te vermenigvuldigen. Dankzij deze concentratie kan het ingrediënt een extreem hoge dosis actieve stoffen leveren.

Het brengt het beste van de natuur en wetenschap samen!

Fermentatie

Bovendien gebruiken we verschillende technieken om de biobeschikbaarheid te bevorderen. Bijvoorbeeld door middel van fermentatie.

Fermentatie bevordert de biobeschikbaarheid op verschillende manieren. Ten eerste kunnen fermentatieprocessen de moleculaire structuur van ingrediënten veranderen, waardoor ze beter kunnen worden opgenomen door de huid.

Bovendien produceren micro-organismen tijdens fermentatie enzymen en metabolieten die de absorptie en effectiviteit van ingrediënten kunnen verbeteren. Deze stoffen kunnen ook de huidmicrobiota in evenwicht brengen en de barrièrefunctie van de huid versterken.

Door fermentatie worden bioactieve verbindingen in huidverzorgingsproducten geoptimaliseerd, wat leidt tot een verhoogde biobeschikbaarheid en verbeterde resultaten bij het gebruik ervan.

Hoe bereiken wij een hoge biobeschikbaarheid?

1 - Het startpunt is het gebruik van exclusief natuurlijke ingrediënten, die de huid direct kan herkennen en opnemen.

2 - Daarnaast worden zoveel mogelijk ingredienten biotechnologisch geboost om bijvoorbeeld beter op te nemen te zijn voor de huid (fermentatie), of dieper in de huid te kunnen dringen (liposoom)

3 - Ten slotte zorgt ons productieproces ervoor dat de moleculaire structuur van de ingrediënten onbeschadigd is. Dit betekent 100% werkzaamheid en 0% belasting.

Als resultaat hebben deze ingrediënten een moleculaire structuur die beter herkend worden door de receptoren en mechanismen van de huid. Ze kunnen gemakkelijker binden aan de cellen en weefsels van de huid, waardoor ze beter kunnen worden opgenomen en benut.

  • Productieproces

    Door een product te creëren dat op moleculair niveau in balans en onbeschadigd is, kan deze effectief door de huid worden opgenomen.

    Lees meer
  • Natuurlijke ingrediënten

    Onbewerkte natuurlijke ingrediënten hebben van nature een hogere biobeschikbaarheid voor de huid, dankzij de moleculaire structuur die lijkt op de die van de huid.

    Lees meer